MÁRIAPÓCSÉRT ALAPÍTVÁNY 2023-AS TEVÉKENYSÉGE:


Máriapócsért Alapítvány 4326 Máriapócs, Kossuth tér 1.

SZAKMAI ÉS PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ FCA-KP-1-2022/1-000087

Máriapócsért Alapítvány ingatlan felújítási programja:

a Máriapócs hrsz 43., 4326 Máriapócs, Vasút út 43. szám alatti ingatlan

belső felújítása.


PROJEKT IDŐSZAK: 2022.01.31.-2023.12.31.

MEGVALÓSÍTÁSI HELYSZÍN: Máriapócs, Vasút út 43.


Máriapócs hrsz. 443, 4326 Máriapócs Vasút út 43. szám alatti önkormányzati tulajdonú régi romos épület felújításának 1. ütemét 2022-ben megkezdtük. Lecseréltük a tetőszerkezetet, új tetőfedés ácsmunka és bádogozás megvalósításával. A tájház belső felújítása, mellékhelységek kialakítása viszont további támogatás nélkül nem tudtuk volna megvalósítani. Az épület Máriapócsra bevezető főutcáján helyezkedik el, melynek köszönhetően az ide érkező több ezer zarándoknak kitérő nélkül lesz lehetősége a felújított és régi tárgyakkal berendezett tájház látogatása és a parasztudvar állatainak, a kertben kialakított növénykultúráknak a megismerésére. A felújítási munkálatoknak köszönhetően az épület megmentésre kerül és Máriapócs vallási történelmi és kulturális hagyományait is megőrzi. A városban számos népi alkotó él, akik szívesen adnak a kiállításokhoz anyagot, valamint rendelkezünk egy jelentős régi tárgyakból álló gyűjteménnyel, mely a tájház kialakítása során, méltó helyen kerül elhelyezésre. A leromlott épület évek óta használaton kívül van, így ezzel egy kis gyöngyszemet menthetünk meg a településen. Társadalmi hasznosultsága révén fennmaradnak a régi tárgyak, és a használatuk valamint a hagyományok bemutatásával fennmaradnak az utókor számára is.
A támogatásnak köszönhetően megvalósult az épület teljes belső felújítása: aljzatkészítés, talajnedvesség elleni szigetelés, falszigetelés, meleg és hidegburkolat lerakása, fa és műanyag szerkezet elhelyezése, felújítása, belső festés, mázolás. Belső szigetelés megvalósítása, gipszkarton válaszfal szerkezet, gipszkarton álmennyezet készítése. Fa nyílászárók bontása, műanyag beépítése, maradó nyílászárók festése.

A helyszíni felmérést követően a tervezők által felmérésre került az ingatlanon a következő munkákat végeztük el.

A projektben Paulik Tamás építészmérnök, Hadadi Lajos HLG Hungary ügyvezetője - A helyszíni felmérést követően, tervdokumentáció elkészítése, műszaki ellenőri feladatok elvégzése: 350.000 Ft

Az építési munkákat a VILU-PET KFT. végezte. Megvalósult a tervdokumentáció alapján a beruházás kivitelezése:
Összesen: 6.624.126 Ft
A pályázat menedzselését az elnök végezte. Projekt menedzselése, nyilvánosság, árajánlatok bekérése, kivitelező kiválasztása, kivitelezés felügyelete, szakmai anyagok, beszámolók, elszámolások elkészítése.
Nyilvánosság: 10.000 Ft


Fotómelléklet